miercuri, 28 ianuarie 2009

Cetatea medievala Sighisoara





















Dupa ce in postul anterior,eram foarte ofticat de mizeria care ne inconjoara,in sfarsit, am ajuns sa vad si locuri mai frumoase....
Marti 27.01.2009 printr-o conjunctura favorabila mie, am reusit sa ajung in Cetatea Medievala Sighisoara.Aceasta este singura cetatate medievala locuita din sud-estul Europei.Cu siguranta prezentarile despre locatie nu-si au rostul,deoarece este una dintre cele mai cunoscute locatii din tara.
Am mers cu un prieten,si el pasionat de fotografie,la fel ca mine,drept ca urmare am avut un apetit deosebit in a incadra frumoasele cladiri din aceasta cetate,si nu in ultimul rand ,chiar si vremea a tinut cu noi,chiar daca in momentul cind am pornit la drum,in Cluj era o ceata foarte deasa.
Ne-am invartit noi pe acolo vreo trei ore,pe toate stardutele inguste si frumos pavate,am urcat pe Dealul Scolii,desigur prin renumita Scara Acoperita...unde era plin de tineri care,probabil chiuleau de la scoala ,noi ne-am desfasurat pe trepte ,cu trepiedul din dotare(incercam sa prindem acele raze de soare care strabateau printre scandurile cu care erau "imvelite" scarile)...dar cred ca a meritat.
La intoarcere se lasa seara si o data cu ea si deja bine cunoscuta ceata.Undeva pe drum am zarit un lac acoperit de stuf si desigur, ceata isi croia drum printre firele de stuf,....frumos peisaj...nu am rezistat tentatiei sa nu tacanim de doua,trei ori si privelistea acea minunata

luni, 26 ianuarie 2009

mizeria de la Kornis









Intr-o zi de Sambata (24 ian 2009) pe la amiaza,am reusit in sfarsit , sa merg si eu la renumitul Castel Kornis din Manastirea.Acesta se afla situat la 60 km- nord de Cluj-Napoca,linga Dej.
De ceva vreme incoace ,cochetam cu ideea de a merge la aceasta locatie,si datorita faptului ca din ceea ce stiam eu,ca la acest castel ,e o priveliste tocmai buna pt niste fotografii.Zis si facut.
Am pornit din Cluj pe la 12 si aproximativ dupa o ora de mers cu masina,am ajuns la locul cu pricina, pe o ploaie marunta,rece.....si fara pauze.Apropiindu-ma de ruine,caci asta a mai ramas din ceea ce a fost odata "Castelul Kornis"...mi-am dat seama ca am nimerit intr-un loc cu multa mizerie,cu o zona in care vegetatia facuse ravagii in ultimii ani.
Am reusit in trei-patru ore, sa trag cateva cadre obosite,sacait fiind de o ploaie....ca de vara,si scirbit de privelistea din jurul meu.
Ajuns acasa nu m-am putut abtine sa nu scriu un e-mail primariei din Mica ,primarie de care apartine si loc. Manastirea. In acesta era descris cu lux de amanunte situatia dezolanta in care se afla acel loc,care de altfel sunt convins ca ar fi o sursa insemnata de a atrage turisti,situatie pe care cu siguranta cei de prin zona o cunosc foarte bine,dar,asa cum ne-am obisnuit....e mai simplu sa pierzi vremea in mod organizat,decat sa faci ceva pt tine insuti....strigator la cer!!!!

luni, 19 ianuarie 2009

Paparatzi vs. cersetori





Intr-una din serile trecute, ale lunii Ianuarie 2009,niste prieteni de "suferinta",au lansat o invitatie la o plimbare prin centru,in ideea de a "trage" cateva cadre....noaptea.Ideea mi-a suras , chiar daca pe moment nu prea am fost in asentimentul lor si datorita faptului ca afara era destul de frig, in pofida faptului ca termometrul nu arata decat -2 grade celsius.
Asa ca....impachetarea si fuguta in centru,la locul cu pricina.Ne-am intalnit la"coada calului",e un loc secret, pe care numai noi il stim.La indrumarile unuia dintre baietzi,ne-am hatarit sa mergem in fata la Teatru......cica era "petrecere mare".Se intampla in acea seara "BALUL OPEREI"....cu multa lume buna,cu lumini,cu calesti din povesti,cu cai balai......si carutze Rolls-royutze.
Oups.....am zis carutze?.....sa ma iertati,vroiam doar sa va spun, ca in fata teatrului era un ROLLS ROYCE , ziceau gurile rele ,ca D-l Columbeanu a venit cu el...,cu caleasca a venit Riki Dandel (ma rog....fiecare dupa posibilitati).La petrecere au participat printre altele si....artificiile,invitate de onoare,si tot felul de oameni pestritzi....asta sigur ,dupe ce, cei cu bani scarbosi de multi ,au intrat la "caldurica"....ca doar nu era sa se " intersecteze" cu toti cersetorii de prin partile locului.
Ne-am desfasurat intreg arsenalul pe trotuarul din fata teatrului,si...."tac","tac,"tac".....La un moment dat, unul dintre cei mai rasariti cersetori aflati prin preajma,a trecut pe linga mine,eu fiind cu spatele, mi-a soptit printre dinti:
-Voi "paparatzi",sunteti la fel ca si noi,si voi cersiti pt o bucata de paine...!!!

HA HA HA HA.....din cel mai amator fotograf de pe pamant,in doua secunde am devenit si "paparatzi"....dar si " cersetor".

duminică, 11 ianuarie 2009

Cheiele Tureni- CLUJ





















Din dorinta de a mai invata cate ceva ,vizavi de fotografie,Sambata(10.01.2009) s-a organizat o iesire la Cheile Tureni-jud Cluj,acestea aflindu-se la aproximativ 25 Km- sud de Cluj-Napoca,inspre Turda.
Ne-am intalnit dimineata pe 06.50,am baut o cafea pe fuga si am pornit toti 4(caci atatia ne-am adunat)inspre locatia cu pricina.
Am ajuns cu cateva minute inainte de a rasari soarele,suficient pentru a ne pregati trepiedul si aparatul foto.....si a inceput "nebunia".Nu ne mai saturam de frumusetile din jurul nostru,in pofida faptului ,ca afara erau -17 grade Celsius.In prima faza am incercat sa fotografiem rasaritul,dupa aceea,urmand se ne deplasam pe jos, propiu-zis in Chei.Dupa aproximativ 1 ora,dupa ce am surprins frumusetea rasaraitului, din toate pozitiile,ne-am adunat "calabalacul",si ne-am dus incet, inspre chei care, se aflau in imediata apropiere ,la aprox 10min de mers pe jos inspre vest.
Ajungand acolo,am costatat ca acele chei,de care pina in ziua respectiva nu stiam nimic,erau mai mult decat frumoase ,nu foarte inalte,nu foarte intinse ca suprafata...dar erau extraordinar de bune de fotografiat.Astfel incat,fara sa pierdem prea multa vreme,ne-am apucat de "tacanit" fiecare de pe declansatorul lui...pana in jurul orei 10.30,dupa care tragand concluziile de final ne-am dus incet catre masina ,aceasta aflindu-se la poalele dealului,prin care aceste chei se formase-ra in urma cu mult,mult timp.
A fost una dintre cele mai interesante,instructive si nu in ultimul rand placute iesiri de pina atunci,si aici as vrea sa multumesc "baietilor", in mod deosebit.
Din toata acea experienta concretizata in peste 230 de cadre,am reusit cu mare dificultate, sa ma hotarasc la 20 de fotografii,pe care le pun aici,in dorinta de a impartasi cu toata lumea (sper ca am si reusit) frumusetea Cheilor Tureni,frumusetea oamenilor care ne inconjoara si nu in ultimul rand,frumusetea acestei tari....."FRUMOASA TARA ASTA,PACAT CA E LOCUITA......"