sâmbătă, 30 mai 2009

Cometa Boeing 747



Lansarea unei navete spatiale?.....Nici vorba.
Este un simplu avion aflat la crepuscul ...si e unul de cursa lunga, pe care.... se pare o sa-l prinda noaptea pe drumuri....Statisticele arata, caci avionul e cel mai sigur mijloc de transport....dar eu,...tot nu as reusi sa imi infrang fobia de a ma deplasa, cu un asemenea aparat....Daca ne prinde noaptea pe drum?
Raman in continuare fidel autoturismului, in pofida acelor statisticilor.

sâmbătă, 23 mai 2009

lightning in the night



Fulgere in noapte.....
.....linistea nopti patrunde in casele noastre,luminile se sting incet,incet ....pe rand.Trecatorii sunt din ce in ce mai rasleti....Se incheie o alta zi....
Undeva in departare se aude basul unei piese, mixate pe platanele DJ-ilor......DeLaHoia.In zare, la linia orozontului se vad crampei de lumina, printre norii invalmasiti de inceputurile furtunii.Peste tot cartierul s-a asternut noaptea, care pentru unii e momentul de liniste profunda si de odihna.....Totul amuteste.
In departare, in negura noptii,la intervale scurte de timp se mai descarca cate un nor, de povara adunata, cauzata de seceta din ultimul timp,elibarandu-se de energiile adunate de ceva vreme..... Ca niste adevarate reverente,copacii se incovoaie si vegetatia e la pamant,sub povara vantului turbat....Precum un un zid care avanseza si care pune stapanire pe tot ce ne inconjoara, ploaia vine , vine...vine si nu se mai opreste.In cateva momente toata natura este ravasita de vantul zbuciumat si de ploaia, pe care cu totii o asteptam de ceva vreme.Pe "ecranul" acestui spectacol apar si fulgerele, care parca si ele isi dau concursul, pentru a completa acest show..... intregind imaginea.Totul dureaza cateva minute bune. Isi dau concursul vantul, ploaia, fulgerele si ca un timpan adevarat tunetul le tine companie.....Usor,usor .....parca dintoata nebunia care a fost,ramane doar ploaia sa-si spuna ultimul act.Tunetele se aud din ce in ce mai departe,pana cand aproape ca nu se mai disting .Fulegerele si ele au plecat pe alte meleaguri.....parca s-au ascuns dupa cortina de catifea ... nu se mai vad......Acum ploua linistit.A trecut o ploaie de vara.....

duminică, 17 mai 2009

alternativa.....galbena



Galben si albastru....sunt doua culori,care asociate,au un contrast placut ochiului uman .....galbenul culturii de rapita si albastrul cerului senin,ce iti poti dori ceva mai frumos,decat.... acest peisaj?
Intr-un viitor..,nu foarte indepartat,campurile care alta data erau pline de sonde de extragere a titeiului,vor fi doar istorie.
Aceste plante ,care mie personal, cu culoarea lor imi creeaza o stare de liniste si bucurie...incet incet ,probabil ne vor schimba viata.Aceste plante ,probabil nu peste mult timp, le vom vedea in zone din ce in ce mai vaste si ele ,pe linga faptul ca ne vor incanta ochii ne vor umple rezervorul masinilor ,cu un combustibil ....alternativ.

duminică, 10 mai 2009

lumea ascunsa






In fiecare zi au loc in jurul nostru tot felul de intamplari ....care, pentru cei in cauza,unele dintre ele sunt vitale, dar noi, in neatentia noastra, nu observam ca altii isi cauta hrana de zi cu zi si ca de asta depinde viitorul lor......in egoismul nostru, nu bagam de seama ca cei mici sunt agrsati, la tot pasul de cei mari....in inconstienata noastra, nici macar nu observam ca alti ar avea nevoie de putina intimitate.....DA ,.....de putina intimitate.
Daca am reusi sa privim mai cu atentie si cu mai multa profunzime am realiza ca si alte vietati au "universul" lor si in majoritatea cazurilor acest univers, de fapt, este unul comun cu al nostru....in care convietuim impreuna.

vineri, 8 mai 2009

blue sky



Albastru.....,alb....,cel mai frumos e albastrul cerului,albul il brazdeaza oferindu-i un contrast interesant...daca acestea ar trebui sa se concretizeze pe panza inramata a unui tablou ar fi foarte simplu,dar nu in fiecare zi iti este dat sa te bucuri de albastrul cerului senin. Nu in fiecare zi, cu un asemenea cer, iti esta dat sa surprinzi 3-4 avioane care, in goana lor spre destinatie,traseaza dungile albe....parca atente sa nu iasa din context.

luni, 4 mai 2009

azi.....la asfintit

......Azi, e prima zi dupa cea de ieri.....Azi, e ziua dinaintea celei de maine......
Se lasa seara, mierla canta in bradul din fata geamului , parca accentuand linistea serii. Prevesteste bucurie....Se aud greieri pe camp.....Inchizi ochii si gandul te duce la o seara la tara, la sfarsitul unei zile de munca la fan....si spre seara astepti intins , cu mirosul ierbii uscate in nari, in carul cu boi care urmeaza sa te duca acasa....Ziua se sfarseste cu o mare bucurie in suflet....
....Maine urmeaza o noua zi, una speciala sau una ca toate zilele de pana acum, o zi lunga de primavara......o zi pe care, parca o astepti sa vina de cateva luni, o zi in care probabil asteptarile sunt mari ,e ziua in care ar trebui sa se intample multe lucruri noi ....un nou inceput....
....Pornesti cu cele mai mari sperante, crezand ca cineva acolo sus te indruma pe drumul cel bun, calauzindu-te pe cele mai drepte carari .....speranta moare ultima.