joi, 10 septembrie 2009

Plaja Vadu,lost in....Paradise



Paradis....Paradis.Toata lumea vorbeste de acest loc. Fiecare asa cum si-l inchipuie sau cum si-l doreste. Asisderea si eu, imi inchipuiam un loc aglomerat, cu viata de noapte..., cu multe femei frumoase imbracate sumar, undeva la mii si mii de km ....



Dar dupa numai 670 de km parcursi noaptea....dupa 27 de ore fara somn,am ajuns in sfarsit pe plaja...cu picioarele in nisipul cald, tolanit in sezlong, savurand un pahar de bere rece.Asa incepea sejurul meu de aproape doua saptamani, in PARADIS.....pe plaja la Vadu.
Primele doua-trei zile a fost mai greu, pana ce m-am obisnuit, ziua, cu briza marii care pe la orele amiezii iti smulgea cortul din ancore si noptile cu luna plina si din cauza saltelelor (adevarul e ca nu dorm in fiecare luna in conditii de campanie, la cort),dar dupa aceea parca am intrat intr-o stare de liniste si multumire sufleteasca...incat parca ma gandeam cu groaza ce peste ceva vreme o sa se afarseasca totul si o sa trebuiasca sa ma intorc acasa.
O data la trei-patru zile mergeam in "civilizatie"...la Constanta pt a aproviziona "tabara" cu alimente, lazile frigorifice cu pungi de gheata si apa de baut(mai precis de spalat vasele....caci de baut nu prea s-a pus problema)."Shoping" in preajma nu se preteaza. Nu ai decat o singura varianta...."Cherhanaua lui Ionut", dar nu va sfatuiesc....o bere o poti achizitiona pentru numai 7 lei, cat despre servit masa nici nu s-a pus problema...la ce bucatarie aveau,m-am multumit cu gratarele productie proprie, facute seara pe racoare.
Plaja mai mult decat superba, formata din nisip nu foarte fin, amestecat cu scoici si apa era foarte buna de facut baie si foarte curata(pana si nenorocitele alea de alge au fugit la Mamaia) a fost locul in care mi-am petrecut zilele de desfatare iar noaptile mai pe langa cort cu paharele pline, sub clar de luna si la lumina facliilor.
Mi-a facut o mare placere faptul ca nu te calci pe bombeurile bocancilor, cu vecinii de tabara .E atat de lunga plaja aia incat ca sa iti vezi conlocatarii, ai nevoie de binoclu...sau in cel mai rau caz de un aparat foto mai de treaba, cu un obiectiv bun.
Intr-una din nopti am auzit urland sacalii(sau coiotii)....si asa cum mai ziceau unii, parca ne-a inghetat sangele in vine, in pofida faptului ca stiam ca sunt inofensivi. A doua zi mai pe la amiaza, vecinii nostri de la sud au venit sa ne imprastie "bucuria" cu sacalii, avertizandu-ne ca de fapt sunetele acelea sunt ale unor hoti(cica ei asa comunicau) si ca , in seara precedenta,cea cu pricina, lor le-a spart masina si le-au furat diverse lucruri.Dupa vre-o patru-cinci zile au aparut tot felul de patrule de Politie(calare pe ATV,cu un helicopter...si unii chiar cu un Nissan off road,cei din urma chiar m-au legitimat....scuzandu-se ca cica "au auzit" ca prin partile locului se perinda tot felul de "urmariti general"....Ha ha ha, ce gluma buna.
Ultima seara a fost cea mai sexi......pe la ora 21 in zare, se arata o furtuna de toata frumusetea, asa incat, in cel mai scurt timp am adunat toate lucrusoarele si le-am indesat in masina.La scurt timp dupa aceea a inceput "nebunia".....cu fulgere, tunete si multa multa apa.Dar era asa de multa apa incat, dupa vre-o juma de ora, am fost nevoit sa plec cu masina de acolo, altfel riscam sa nu mai pot parasi locul.Am iesit la un drum asfaltat si in acea noapte am dormit la hotel Octavia(asa o cheama pe masina mea).
Dimineata devreme eram pe drumul de intoarcere din Paradis.....cand am simtit o mana pe umar,care ma scutura cu inversunare si cineva imi zicea..."Hai sus,trebuie sa mergi la munca..."



Acesta e doar un vis....pozele sunt decupate din reviste,vedeti-va de treaba ....si nu mergeti la Vadu.......Dar daca tot o faceti luati-va cu voi, neaparat saci menajeri si nu lasati mizeriile voastre in Paradisul meu......

sâmbătă, 5 septembrie 2009

negru si alb





...e la fel ca si sirena, jumatate mumie jumatate femeie goala, aceasta , o afli pe nisipurile plajelor marine. Numai ca e pazita de cineva imbracat intr-o mantie neagra si are o colivie alba in spate, in care se afla marul muscat de Adam...