duminică, 11 ianuarie 2009

Cheiele Tureni- CLUJ





















Din dorinta de a mai invata cate ceva ,vizavi de fotografie,Sambata(10.01.2009) s-a organizat o iesire la Cheile Tureni-jud Cluj,acestea aflindu-se la aproximativ 25 Km- sud de Cluj-Napoca,inspre Turda.
Ne-am intalnit dimineata pe 06.50,am baut o cafea pe fuga si am pornit toti 4(caci atatia ne-am adunat)inspre locatia cu pricina.
Am ajuns cu cateva minute inainte de a rasari soarele,suficient pentru a ne pregati trepiedul si aparatul foto.....si a inceput "nebunia".Nu ne mai saturam de frumusetile din jurul nostru,in pofida faptului ,ca afara erau -17 grade Celsius.In prima faza am incercat sa fotografiem rasaritul,dupa aceea,urmand se ne deplasam pe jos, propiu-zis in Chei.Dupa aproximativ 1 ora,dupa ce am surprins frumusetea rasaraitului, din toate pozitiile,ne-am adunat "calabalacul",si ne-am dus incet, inspre chei care, se aflau in imediata apropiere ,la aprox 10min de mers pe jos inspre vest.
Ajungand acolo,am costatat ca acele chei,de care pina in ziua respectiva nu stiam nimic,erau mai mult decat frumoase ,nu foarte inalte,nu foarte intinse ca suprafata...dar erau extraordinar de bune de fotografiat.Astfel incat,fara sa pierdem prea multa vreme,ne-am apucat de "tacanit" fiecare de pe declansatorul lui...pana in jurul orei 10.30,dupa care tragand concluziile de final ne-am dus incet catre masina ,aceasta aflindu-se la poalele dealului,prin care aceste chei se formase-ra in urma cu mult,mult timp.
A fost una dintre cele mai interesante,instructive si nu in ultimul rand placute iesiri de pina atunci,si aici as vrea sa multumesc "baietilor", in mod deosebit.
Din toata acea experienta concretizata in peste 230 de cadre,am reusit cu mare dificultate, sa ma hotarasc la 20 de fotografii,pe care le pun aici,in dorinta de a impartasi cu toata lumea (sper ca am si reusit) frumusetea Cheilor Tureni,frumusetea oamenilor care ne inconjoara si nu in ultimul rand,frumusetea acestei tari....."FRUMOASA TARA ASTA,PACAT CA E LOCUITA......"

2 comentarii:

  1. Superba seria, ati facut o treaba excelenta. Si l-am revazut si pe Marius M, caruia ii datorez infectarea cu virusul imuno-deficitar numit fotografie. Bravo voua, va invidiez pentru iesirile in grup unde acumularile sunt mult mai valoroase. Lumina buna si salutari la toata lumea!

    RăspundețiȘtergere
  2. care marius m? e bolnav asta? cu virusi? ha, comic domnule. ;-))))

    RăspundețiȘtergere