luni, 26 ianuarie 2009

mizeria de la Kornis









Intr-o zi de Sambata (24 ian 2009) pe la amiaza,am reusit in sfarsit , sa merg si eu la renumitul Castel Kornis din Manastirea.Acesta se afla situat la 60 km- nord de Cluj-Napoca,linga Dej.
De ceva vreme incoace ,cochetam cu ideea de a merge la aceasta locatie,si datorita faptului ca din ceea ce stiam eu,ca la acest castel ,e o priveliste tocmai buna pt niste fotografii.Zis si facut.
Am pornit din Cluj pe la 12 si aproximativ dupa o ora de mers cu masina,am ajuns la locul cu pricina, pe o ploaie marunta,rece.....si fara pauze.Apropiindu-ma de ruine,caci asta a mai ramas din ceea ce a fost odata "Castelul Kornis"...mi-am dat seama ca am nimerit intr-un loc cu multa mizerie,cu o zona in care vegetatia facuse ravagii in ultimii ani.
Am reusit in trei-patru ore, sa trag cateva cadre obosite,sacait fiind de o ploaie....ca de vara,si scirbit de privelistea din jurul meu.
Ajuns acasa nu m-am putut abtine sa nu scriu un e-mail primariei din Mica ,primarie de care apartine si loc. Manastirea. In acesta era descris cu lux de amanunte situatia dezolanta in care se afla acel loc,care de altfel sunt convins ca ar fi o sursa insemnata de a atrage turisti,situatie pe care cu siguranta cei de prin zona o cunosc foarte bine,dar,asa cum ne-am obisnuit....e mai simplu sa pierzi vremea in mod organizat,decat sa faci ceva pt tine insuti....strigator la cer!!!!

3 comentarii:

  1. Cunosc sentimentul. am si eu cateva locuri dintr-astea care ar putea fi valorificate si turistic nu numai fotografic.....dar vorba ta organizarea piederii de vreme e prioritara...
    Imi place f. mult foto 9.

    RăspundețiȘtergere
  2. multe locuri sunt in paragina. si mai vrem sa dezvoltam turismul...

    RăspundețiȘtergere
  3. pen-penultima: expunere foarte buna. se vede si interiorul incaperii si pavilionul de afara.

    imi place si prima si ma enerveaza aia cu calul (detaliu) ca ai folosit blitul si era setat prea puternic.

    RăspundețiȘtergere