luni, 1 iunie 2009

sase cai....frumosi







....Ha ha ha....nu este faimoasa inregistrare cu tiganu, care nu pricepea diferenta, dintre o intrebare si un raspuns si care..... a facut inconjurul lumii.

Valea Seaca Country.......

Nu stiu de ce,dar eu personal ma regasesc intr-un anume fel, in soarta acestui animal. Stau si ma gandesc ...ce interesant a fost sa fiu "calul de bataie" a cuiva. Timp de 7 ani de zile m-am simtit exact ca un cal care, este inhamat la o caruta, care scartaie din toate incheieturile. Adevarul e, ca la aceasta caruta, la un moment dat eram inhamati mai multi cai si cum se intampla de obicei,unde sunt mai multi cai,nu toti trageam in aceeasi directie.Unii trageau intr-o parte, iar altii...in alta si ce e si mai grav, unii chiar trageau caruta inapoi.La inceput nu era asa de greu,dar dupa ce in caruta s-au urcat tot felul de personaje mai mult sau mai putin interesate de bunul mers al "carutei"....parca a devenit din ce in ce mai greu.Dar carutasul sef , ne "ajuta" cu un scorbaci pus la dispozitie de unuii dintre acei ce se aflau bine-nteles, la "conducerea"...carutei.Asa incat,la un moment dat,cand urcusul a devenit tot mai anevoios...unuii dintre cai, au inceput sa improaste cu balega in carutasi.Carutasul sef, suparat pe faptul ca....caii nu-l mai ascultau , a inceput sa dea mai tare cu scorbaciul...pina cand , rand pe rand , cai care o data erau mandria lui,au inceput se cedeze unul cate unul....Carutasul sef, in loc sa usureze caruta de povara celor care nu aveau nicio treaba cu aceasta caruta, s-a descotorisit pe rand, de toti cai, recomandandu-i la alti carutasi, ca fiind cele mai napastuite martoage, de prin partile locului.Acum, carutasul a mai ramas cu doi cai, care....... si ei, incerca sa duca tot greul carutei, care a ramas pe umerii lor, cu toti acei care au statsi stau, bine mersi in aceasta caruta, pe tot parcursul acesteia ...pe drumul cel greu si anevoios.Aceasta caruta, scartaie din ce in ce mai tare, aceasta caruta va claca la un moment dat ....si steaua ei, in sase colturi incadrata intr-un hexagon portocaliu,va disparea.....dar carutasul sef, nu vede ca are prea putini cai, pentru povara grea pe care o au cai, in caruta......si prefera in continuare sa pastreze acei oameni in caruta si sa renunte pina si la cei doi cai care au mai ramas si care se chinuie sa-i care in spate.
Pacat....la un moment dat, acea caruta, parca...ar fi inceput sa mearga bine,pina cind s-au "lipit" tot felul de personaje avide de fanul gata uscat, din caruta.


Cati dintre voi, nu va identificati in aceasta povestioara?......desigur,unii o sa va regasiti in caruta rumegand din fan,iar altii in fata ei....acolo unde, azi esti cal.....dar maine, vei fi cea mai napastuita martoaga de prin partile...locului.Iar carutasul sef, v-a arunca si in voi cu balega....asa cum a facut-o si in ceilalati cai....si nu invers, asa cum ar fi...si firesc. Timp de 7 ani, carutasul sef, a tot adunat la balega ,ca sa aiba cu ce improsca...la final.Apropos....carutasule sef,sa nu uiti sa te stergi pe maini....ca nu e frumos sa mirosi a balega.

5 comentarii:

  1. yes, my friend .... are six beautiful horses ....

    RăspundețiȘtergere
  2. foarte tare seria cu cai.

    RăspundețiȘtergere
  3. No puedo entender lo que dices.. pero me gustan las fotos..

    Saludos.

    RăspundețiȘtergere
  4. lo siento no lo que dice aquí, es una historia ... que se encuentra usted
    Saludos a usted de mí ....!!!!!

    RăspundețiȘtergere