miercuri, 28 ianuarie 2009

Cetatea medievala Sighisoara





















Dupa ce in postul anterior,eram foarte ofticat de mizeria care ne inconjoara,in sfarsit, am ajuns sa vad si locuri mai frumoase....
Marti 27.01.2009 printr-o conjunctura favorabila mie, am reusit sa ajung in Cetatea Medievala Sighisoara.Aceasta este singura cetatate medievala locuita din sud-estul Europei.Cu siguranta prezentarile despre locatie nu-si au rostul,deoarece este una dintre cele mai cunoscute locatii din tara.
Am mers cu un prieten,si el pasionat de fotografie,la fel ca mine,drept ca urmare am avut un apetit deosebit in a incadra frumoasele cladiri din aceasta cetate,si nu in ultimul rand ,chiar si vremea a tinut cu noi,chiar daca in momentul cind am pornit la drum,in Cluj era o ceata foarte deasa.
Ne-am invartit noi pe acolo vreo trei ore,pe toate stardutele inguste si frumos pavate,am urcat pe Dealul Scolii,desigur prin renumita Scara Acoperita...unde era plin de tineri care,probabil chiuleau de la scoala ,noi ne-am desfasurat pe trepte ,cu trepiedul din dotare(incercam sa prindem acele raze de soare care strabateau printre scandurile cu care erau "imvelite" scarile)...dar cred ca a meritat.
La intoarcere se lasa seara si o data cu ea si deja bine cunoscuta ceata.Undeva pe drum am zarit un lac acoperit de stuf si desigur, ceata isi croia drum printre firele de stuf,....frumos peisaj...nu am rezistat tentatiei sa nu tacanim de doua,trei ori si privelistea acea minunata

4 comentarii:

  1. locuri cu totul speciale in sighisoara. si oamenii la fel...

    RăspundețiȘtergere
  2. Imaginea cu Scara Scolarilor imi place cel mai mult. Imi place cum se vad razele de lumina.

    RăspundețiȘtergere
  3. imi place cum ai prins lumina pe pereti la cadrul 6. si un cer frumos.

    fantele de lumina la scara foarte frumoase.

    ultima: foarte bine redata miscarea.

    RăspundețiȘtergere