luni, 9 februarie 2009

cascada Valu' Miresei











In urma cu vre-o doi,trei ani....daca cineva, mi-ar fi spus ca eu,o sa ajung sa ma trezesc cu noaptea-n cap,si o sa umblu o zi intreaga de nebun...pe toate coclaurile,pana tarziu,mult dupa apusul soarelui,cu siguranta...n-as fi crezut.
Insa....uite ca s-a intamplat.
M-am trezit dis de dimineta,ca "de"....pe la 6.30 trebuia sa fiu echipat si gata de plecare.Dupa o mica,mica gustarica...mi-am luat toate cele necesare si am pornit la locul de intalnire,care se afla la 10 min de mers pe jos....la pas.Ajuns acolo,am asteptat pret de o bine-meritata tigara,cind a aparut si masina cu care urma sa mergem aproape 280 km,din ea auzindu-se,asa cum spunea Horatiu, hit-ul zilei.... el a hotarit,o piesa de la U2(beautiful day ).....Mi-am aranjat in portbagaj,ale mele lucrusoare....si dusi am fost.
Prima oprire am facut-o deasupra pe un deal,unde toti cei 9 participanti(caci atati am fost....bine-nteles ,cu doua masini)ne-am insirat pe marginea drumului,cu trepiezii necesari...Nu prea am stat mult....asa, vre-o 15-20 min,caci fiecare dintre noi astepta sa vada maretia, frumoasei cascade.La fel ca si mine ,majoritatea baietilor, nu vazusera aceasta cascada,numai ...in niste poze obosite postate pe unele site-uri de turism.Asa incat....ne mai pierzand vremea...am tasnit din loc,nerabdatori.
Dupa aproximativ o ora de mers,dupa ce am trecut de Rachitele,am intrat in munti....si nu dupa mult timp in capatul unei vai....ne-am oprit.Dar nu intelegeam de ce...caci eu nu vedeam nici un fel de cascada....dar tocmai ce am prins de veste....ca aceasta, se afla la 100 de m de locul unde am facut cea de-a doua oprire.
Dupa un colt...o zaresti.La prima vedere o cadere rece de apa....parca o simti in suflet.Legendele
de prin partile locului spun ca demult, o tanara mireasa s-a prabusit pe stancile cenusii si valul ei a ramas agatat ...ea pierind,.Nuntasi s-au oprit si atit de mult au plans incat s-a nascut cascada,si tot legendele spun ca daca stai linistit in fata ei si o asculti bine,si acum se aude plansul oamenilor...necajiti.Of.......of
Am tras zeci de cadre din toate pozitiile,chiar la un moment dat catarandu-ma pe o stanca,undeva destul de sus.Toata lumea a imortalizat-o din toate unghiurile,pret de o ora,dupa care am urcat pe jos pana deasupra ei....pe un drum forestier.De aici am mai mers vre-o cateva sute de metri,de unde ne-am intors.....caci nu prea mai era nimc de vazut.
Am plecat de la cascada in jurul orei 11.00 cu destinatia urmatoare , Belis...unde am si servit masa,intrun loc cu soare si multa slanina prajita la foc.Dupa masa am plecat spre casa ,nu insa inainte de am mai face vreo doua popasuri pt fotografii.
A fost o zi plina.....dar nu una lipsita de evenimente mai putin placute,a fost ziua in care am inteles ca unii dintre noi ridica nesimtirea la rang de supravietuire,a fost ziua in care am trait sa vad un "popandau",care traieste din firmituri si din resturile altora....sa-i fie de bine...si ,sincer ii doresc ca toata viata de acum inainte sa traiasca la fal ca si pina acum....din RESTURI si FIRMITURI!!!

2 comentarii:

  1. imi plac cele cu cascada, in special DSC_0158. Problema e ca sunt prea arse (zona cu apa). Poate e din cauza filtrului (presupun ca ai fol un ND ceva cu iso 100). Totusi parerea mea e ca nu ar fi trebuit sa fie atat de arse.
    ar mai fi si DSC_0182, dar si aici cred ca ai avut cerul ars si ai incercat sa repari. E cam prea evidenta prelucrarea.
    imi pare bine ca ai adaugat si "cronica"; creste valoarea postului.... numai bine!

    RăspundețiȘtergere