joi, 19 martie 2009

Laguna Albastra








In asteptarea primaverii,imbuibat de lunile de iarna care par sa nu mai treaca,impins de un dor nebun de a poza .....ceva....orice,satul de tot ceea ce ma inconjoara,am dat o raita prin imprejurimile orasului.Sincer sa fiu nu imi doream sa plec departe.
Trezit de dimineta buna,pregatit cu toate cele ,m-am urcat in masina si...."sageata" la locul numit, de oameni de prin partile locului..."Laguna Albastra".Acesta se afla linga localitatea Aghiresu....mai precis la vreo 30 de km nord-vest de Cluj.Superb loc.....
Lacul este format pe o veche exploatare de oaresce minereu, in urma cu multi ani.Dealtfel inca si acum, in imediata apropiere a acestuia se mai afla niste benzi transportoare...probabil de la aceeasi exploatare ,care intre timp s-a mutat in alta parte.
Este o zona cel putin interesanta,ciudata de-a dreptul....frumoasa asa,cel putin din punctul de vedere al culorii apei....este de un albastru turcoaz splendid,culoare ce o mai intalnesti numai in te mai miri ce insule exotice.....de unde probabil a venit si aceasta denumire..."Laguna Albastra".
Vara aici gasesti multa lume,venita cu cortul....si cu gratarele aferente,asa incat am ales aceasta perioada a anului pentru fotografie,altfel riscam ca in toate cadrele, sa apara nemuritoarea Dacie 1300, cu toate cele patru usi deschise,ca...na,sa se auda bine maneaua,inconjurata de un grup de tineri....invrajbiti de aburii alcoolului si de miresmele de mititei.

3 comentarii: